Extern nieuws - Belegger.nl

Volg Warren Buffett met deze ETF's

5 mei 2022

Warren Buffett blijft de gemoederen bezighouden. Al beginnen de jaren te tellen voor de beleggingsgoeroe uit Omaha en vinden sommige Berkshire Hathaway-aandeelhouders het hoog tijd voor verandering, Buffett’s keuzes zetten veel beleggers aan het denken. Een aandeel Berkshire Hathaway is voor de meeste beleggers onbereikbaar, maar er zijn andere manieren om hem te volgen.

Bijvoorbeeld via ETF’s, schrijft Sanghamitra Saha op Zacks.

De jaarvergadering van Berkshire Hathaway is altijd een evenement waar in beleggersland naar wordt uitgekeken. Normaliter interesseert Buffett zich vooral voor bedrijven die onder hun intrinsieke waarde handelen.

Hij streeft naar outperformance op lange termijn en negeert neerwaartse kortetermijneffecten. Berkshire gaf in het afgelopen kwartaal 51 miljard dollar uit aan aandelen en de cashpositie daalde met meer dan 40 miljard dollar tot 106 miljard dollar. De operationele winst over het eerste kwartaal kwam uit op 7,04 miljard dollar. 

Tips uit de jaarvergadering

Met alle onzekerheid in de markten zoeken beleggers houvast en kijken zij met belangstelling naar de keuzes van het orakel van Omaha. Saha destilleert een paar tips uit de jaarvergadering van Berkshire Hathaway:

  • Wees visionair met Activision Blizzard
  • Profiteer van het zwarte goud van Chevron en Occidental Petroleum
  • Dollars verdienen met Bank of America en American Express
  • Apple als kers op de taart

Beleg in ETF’s met blootstelling aan Activision

Warren Buffett vertelde dat het belang van Berkshire Hathaway in Activision Blizzard is gegroeid tot 9,5%. De focus kwam er vooral op te liggen nadat Microsoft akkoord ging met de aankoop van de videogame-maker voor 68,7 miljard dollar.

ETF-beleggers kunnen kiezen voor ETF’s met een grote blootstelling aan Activision. Voorbeelden daarvan zijn ProShares On-Demand ETF, Global X Video Games & Esports ETF, VanEck Video Gaming and eSports ETF en Invesco Dynamic Software ETF.

Zet in op energie: ETF’s in Chevron en Occidental

Chevron is een gouden greep in de portefeuille van Buffett. De United States Oil Fund ETF is dit jaar 42% gestegen omdat de geopolitieke onrust de zorgen over de energietekorten heeft verergerd en de olieprijs heeft opgedreven.

De belegging van Buffett in Chevron is met 475,6% gestegen ten opzichte van eind 2021. Aan het eind van het eerste kwartaal van 2022 was het belang in Chevron 25,9 miljard waard, tegen 4,5 miljard aan het eind van 2021. Chevron heeft een dividendrendement van 3,6%. ETF’s met een forse bloostelling aan Chevron zijn bijvoorbeeld Energy Select Sector SPDR Fund en Vanguard Energy ETF

Buffett kocht vorige maand voor 7 miljard dollar aandelen Occidental Petroleum. Hij heeft ondertussen een forse blootstelling van meer dan 40 miljard dollar aan de oliesector. De Invesco Dynamic Energy Exploration & Production ETF is een fonds waarin Occidental zwaar weegt.

Lees verder: 4 aandelen waarmee Warren Buffett de markt aftroeft

Dollars stromen binnen met Bank of America en American Express

Berkshire Hathaway is één van de grootste aandeelhouders van Bank of America. Dat richt de spotlights op ETF’s zoals iShares U.S. Financial Services ETF, Invesco KBW Bank Portfolio en Financial Select Sector SPDR Fund.

Een ander financieel aandeel waar Buffett vertrouwen in heeft, is American Express. Het bedrijfsmodel van de betaaldienst is aantrekkelijk in inflatietijden. Verkopers betalen een percentage van elke transactie. Als de prijzen van goederen en diensten stijgen, gaan ook de factuurbedragen omhoog en profiteert American Express daarvan. Met de ETFMG Prime Mobile Payments ETF zou u van deze trend kunnen profiteren.

Apple blijft de kers op de taart

De grootste positie in de portefeuille van Berkshire is nog altijd ingeruimd voor Apple. In 2017 zei Buffett dat consumenten ondanks de hoge prijzen de producten gewoon willen hebben. Dit geeft Apple de ruimte om de hogere kosten door te berekenen aan de consument.

De stijgende rente is wel een zorgpunt voor de techaandelen, maar Apple is sterk genoeg om een eventuele terugval te doorstaan. Apple is dit jaar nog steeds het best presterende FAAMG-aandeel. Om daarvan te profiteren kunt u kiezen voor ETF’s als Technology Select Sector SPDR Fund, Fidelity MSCI Information Technology Index ETF of Vanguard Information Technology ETF.

Zie ook: 2 toppers die Buffett aanraadt voor de lange termijn

AEX-Index 
702,84 €  0,6000 €  -0.09%  
AMX-Index 
1.018,61 €  3,18 €  0.31%  
AScX-Index 
1.398,43 €  4,89 €  0.35%  
NASDAQ 100 
$12,652.00  $240.89  -1.87%  
United States Brent Oil Fund, L 
$34.70  $0.2200  0.62%  
Bitcoin USD 
$29,630.90  $356.73  -1.19%  
HANG SENG INDEX 
$21,082.13  $212.81  -1.00%  
Nikkei 225 
$27,761.57  $347.69  1.27%  
Dow Jones U.S. Completion Total 
$1,750.31  $17.07  -0.97%